Algemene informatie

Elke luisterclub maakt volgens de opzet van Stichting Senia jaarlijks een lijst met muziekstukken die het wil gaan luisteren en bespreken. Dit doen ze aan de hand van keuzelijsten die door Senia zijn gemaakt. Deze selectie muziekstukken is het werk van een werkgroep van vrijwilligers en professionals. De werkgroep kiest de muziekstukken die op de lijst komen en maakt hiervoor uitgebreide luisterwijzers. Aan keuzelijsten worden elk jaar een nieuwe selectie toegevoegd van nieuwe muziekstukken.

Beluister enkele fragmenten van de muziek waarvoor een luisterwijzer is:

Luisterwijzers

Bij alle muziekstukken op de keuzelijsten zijn luisterwijzers. Deze geven informatie over het muziekstuk, de componist en de context. Ze helpen bij het voorbereiden van de bijeenkomsten en inspireren met discussievragen. De luisterwijzers geven houvast waardoor begeleiding door een deskundige niet nodig is. Bekijk hier een luisterwijzer ter inspiratie: Winterreise van Franz Schubert.

De luisterkringen van ASZ kunnen gebruik maken van de diensten (o.a. luisterwijzers) van de Stichting Senia. Zie www.senia.nl
Voor leden van ASZ geldt een gereduceerde prijs van € 30,- voor zeven luisterwijzers per seizoen.

Contactpersoon

De Luisterkring ASZ wordt gecoördineerd door Cor van Liempde.
Je kunt hem bellen of mailen voor meer informatie: 030 695 12 25 / corvliempde@ziggo.nl

Waar en Wanneer?

Algemene Informatie

Wanneer
houd de agenda in de gaten

Waar
De bijeenkomsten zijn meestal op een donderdagmiddag van 15-17 uur bij Albert van Kuijk, Brugakker 10-18.

Kosten
30 euro voor 7 luisterwijzers

Wanneer