Rondje Natuur

Rondje Natuur in de herfstige Niënhof

Op zondagmiddag 10 oktober  maken we een korte herfstwandeling van 4 km door het landgoed De Niënhof. Dit geologisch interessante gebied vormde vroeger het stroomgebied van de Rijn met nu nog oude stroomgeulen. Verder staat het bekend om zijn bijzondere klei-paddenstoelen: zoals de Kleibos russula.

De herfst is een drukke, maar ook melancholische tijd. De natuur maakt zich nu klaar voor de winterrust. De bomen beginnen te verkleuren, de bladval  is in volle gang. Zaden en vruchten zijn rijp en ook op de kleigebieden rond de Kromme Rijn schieten de paddenstoelen nu de grond uit. Er valt heel veel te ontdekken in het herfstbos van de Niënhof. Wandel mee en beleef de herfsttij in volle glorie.  Joke Jansen,  Aletta van Embden en Frans van Bussel zijn uw gidsen.

We verzamelen om 14.00 uur bij parkeerplaats Slot Zeist en vandaar rijden we naar De Niënhof in Bunnik en parkeren de auto’s op de parkeerplaats aldaar.  Hier start de wandeling om ong. 14.15 uur . Als u mee wil rijden bij iemand anders in de auto, moet u een mondkapje dragen. U kunt ook op eigen gelegenheid naar De Niënhof gaan.

Dit excursiecentrum van het Utrechts Landschap is te vinden naast de Grotelaan ,nr. 16.

Wilt u zich opgeven vóór 9 oktober bij Frans van Bussel, fvanbussel@planet.nlGraag vermelden of u rechtstreeks naar de Niënhof rijdt of dat u met of zonder auto naar het Slot Zeist komt en wilt meerijden met een ander. Vermeld bij aanmelding uw e-mailadres of uw telefoonnummer, want u krijgt een bevestiging of u mee kunt!  Vanwege de coronamaatregelen  blijft de deelname beperkt tot 12 personen.