Arjan Denneman van de Stichting Behoud Oorlogsherinneringen vraagt ons het volgende te publiceren:

Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog – er leven er tal van onder de bevolking. Alle verhalen zijn het meer dan waard en waardevol om bewaard te blijven voor ons nageslacht. 

Stichting Behoud Oorlogsherinneringen zet zich in de herinneringen te bewaren en te publiceren zodat deze niet in de vergetelheid raken en we deze door kunnen geven aan de volgende generatie. Ook het bewaren van voorwerpen behoort tot onze doelstellingen. Hoe klein ook, voorwerpen uit de oorlog zijn waardevol en mogen niet in de prullenbak belanden, ook zij bieden tal van herinneringen!

De stichting welke is opgericht in 2016 bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die interviews afnemen om zo de herinnering te delen met een breed publiek. Deze herinneringen zijn na te lezen op de facebook pagina en de website (www.oorlogsherinneringen.nl) Heeft u zelf een herinnering? Heeft u voorwerpen uit  de oorlog waar u niks mee doet, laat het ons weten dan komen we graag in contact via info@oorlogsherinneringen.nl