Wandelhockeyvoorlichting door Scharweijde

Schaerweijde organiseerde op 13 mei een Seniorenontvangst. De senioren van ASZ werden ook uitgenodigd plaats te nemen op gereserveerde deel van de tribune om de laatste hoofdklasse hockeycompetitiewedstrijd van Schaerweijde Heren 1 tegen Bloemendaal Heren 1 mee te maken. In de pauze en na afloop werden zij gefêteerd op een drankje en een kop soep.
Slechts 10 senioren waren ingegaan op deze leuke uitnodiging.
Zes vrouwelijke ASZ-leden zaten lekker in de zon en zagen het jonge, tenger gebouwde Schaerweijde team strijden tegen de forser gebouwde heren van Bloemendaal. De eerste helft kwam de thuisploeg op 0-3 achter te staan. Een deel van de Bloemendaal-aanhang, die voor ons op de tribune zaten, ging daarna- overtuigd van de winst van hun Bloemendaal- al huiswaarts. Onterecht zoals al snel bleek, want er volgden nog 3 werkelijk schitterende goals waarvoor de stand 3-3 werd en door de Schaerweijde fans en de aanwezige ASZ senioren luidkeels gejuicht kon worden.
Schaerweijde start met wandelhockey voor senioren, in navolging van het door ASZ leden al beoefende wandelvoetbal.

Walkinghockey is een nieuwe vorm van hockey zonder competitie-element waarbij gewandeld wordt in plaats van gerend. Walkinghockeyers krijgen één keer per week training in groepsverband en worden getraind en begeleid door een clubtrainer met veel ervaring.
Hockey-ervaring is hiervoor niet nodig, het is erg laagdrempelig. Walkinghockey is voor iedereen op leeftijd die wekelijks nog lekker wil bewegen op een verantwoorde manier.
Ook aan het sociale aspect wordt natuurlijk aandacht besteed, na afloop wordt er gezamenlijk een drankje gedronken in ons gezellige clubhuis.

Wil je je aanmelden? Dit kan via walkinghockey@schaerweijde.nl.