Een tipje van de sluier…..

We lichten een eerste tipje van de sluier voor de jubileumbijeenkomst op 19 september voor u op:

Als onderdeel van de ASZ jubileumbijeenkomst in de Broederkerk zal de hilarische sketch ‘Dinner for One’ voor u ten tonele worden gebracht.

Een en ander speelt zich af ten huize van de hoogbejaarde mevrouw Sophie die haar 90e verjaardag viert met een kostelijk diner. Haar denkbeeldige, helaas overleden, dierbare vrienden zullen haar ‘gasten’ zijn.

De hoogbejaarde mevrouw Sophie, die alleen met haar butler in haar klassieke landhuis woont, eist dat alles bij het oude blijft. Ook haar negentigste verjaardag wenst ze zoals eerdere jaren te vieren met een kostelijk diner. Ook dit jaar staat mevrouw Sophie er op dat zij net als vorige jaren met haar vrienden uit het verleden dineert, ook al zijn ze al jaren geleden overleden. Maar mevrouw  Sophie weet dat haar butler, de-trouwe James, als gewoonlijk de plaats van haar overleden vrienden zal innemen.

Haar ‘gasten’ zijn dit keer bekende persoonlijkheden uit de politiek, de luchtvaart, het amusement en de sport en hebben ook bijna allemaal in of in de omgeving van Zeist gewoond of gewerkt:

  • De parmantige en welbespraakte hoogleraar, senator en minister van onderwijs en wetenschappen Isaac Arend Diepenhorst (aan de ene kant….. en aan de andere kant……)
  • Luchtvaartpionier luitenant-kolonel Albert Plesman, bekend van de oprichting van de vliegbasis Soesterberg. )
  • Toon Hermans, de cabaretier, die vooral bekendheid kreeg door zijn onemanshows en lange tijd woonachtig was in het mooie Bosch en Duin.
  • Haar grote vriend, de voetbalcoach: Rinus Michels, bekend als de generaal en sfinx helemaal thuis op het sportcentrum van de KNVB, het kloppend hart van voetbalminnend Nederland. U begrijpt het is een gevarieerd gezelschap.

James is al druk bezig met de voorbereidingen. De gasten kunnen ieder moment ‘aanzitten aan het ……..(reacties uit het gehoor?)  banquet, zoals Toon Hermans placht te zeggen.

Spel en bewerking

Hanneke en Frans van Bussel

Wanneer
Lustrumbijeenkomst
op
19 september om 13:3017:00 uur

Waar
Broederkerk Zeist

Aanmelden kan binnenkort, houdt de website in de gaten.