ASZ jubileert met swingend Meezing café in de Slottuin

ASZ jubileert met swingend Meezing café in de Slottuin
door Nelly Jacobs  foto’s: Han Willems

We’ll meet again, don’t know when, don’t know where, but I know we’ll meet again some sunny day!

Uit honderden kelen klonk zondagmiddag in het Slottuintheater eerst nog wat zwakjes het bekende refrein van Vera Lynn. Langzaamaan kwamen de armen en kelen los en klonk het bekende lied door het goed gevulde Slottuintheater.

Het was lang niet het enige populaire lied dat ten gehore werd gebracht: van de Beatles tot Cat Stevens en van vader Abraham tot het kleine café aan de haven werden onder leiding van pianist en dirigent  Arie Perk meegezongen. Helaas dit keer zonder de vaste accordeonist, die na vijf omleidingen te hebben gekregen, wel weer in het theater aanwezig was en een grote bos zonnebloemen in ontvangst mocht nemen.

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van  de Algemene Senioren Vereniging Zeist (ASZ) was het maandelijkse Meezing café voor één keer van het Torenlaantheater verplaatst naar de buitenlucht van het Slottuintheater. Natuurlijk een gok met het wisselvallige weer van de afgelopen dagen, maar hoewel donkere wolken zo nu en dan langs de hemel trokken bleef het tot het refrein van het Kleine café aan de haven droog.