Het democratiespel: speelt u mee met dit rollenspel?

Het democratiespel: speelt u mee met dit rollenspel?

Wilt u wel eens echt voelen wat dat is: politicus zijn? En hoe het werkt om een gemeente te besturen? Hoe komt de gemeenteraad tot zijn beslissingen? Hoe stel je prioriteiten als je een budget voor voorzieningen in je gemeente moet verdelen? Welke voorziening is volgens u het belangrijkst?  En welke voorzieningen zullen het moeten doen met minder geld, of zelfs moeten wijken als je kiest voor juist DEZE voorziening?

De raadgriffie van de gemeente Zeist geeft de leden van ASZ de mogelijkheid via een rollenspel zelf te ervaren hoe beslissingen in de gemeenteraad tot stand komen. Welke afwegingen moeten worden gemaakt en wat geeft de doorslag? Het gaat dus niet om een lezing of rondleiding, maar om een rollenspel. Tegenwoordig noemt men zo’n rollenspel een serious game en dergelijke games worden zeer serieus genomen en vaak in organisaties en bedrijven gespeeld. We leven per slot van rekening nu in de beleveniscultuur, waar het denken ondersteund wordt door ervaren.

Ik had verwacht dat het storm zou lopen met aanmeldingen, want het lijkt mij heel spannend om een keer zelf mee te doen aan zo’n serious game. Maar kennelijk is het idee niet geheel duidelijk overgekomen, want er hebben zich maar een paar mensen opgegeven. En tja, zonder voldoende deelnemers is het niet mogelijk het spel te spelen.

Wie van u geeft zich als nog op en doet mee op maandagochtend 21 augustus! Ik ben er in ieder geval bij. U toch ook? Er is plek voor 33 personen, dus wees er snel bij!

Waar :
De Raadszaal van het Gemeentehuis, Rond 1, Zeist

Wanneer:
maandagochtend 21 augustus,
9.15 uur ontvangst,
9.30 uur start programma
12.00 uur ( uiterlijk) afsluiting

Aanmelden bij: Ineke de Geer-Huisman it.degeer@planet.nl of WhatsApp: 0651814176


ASZ: dé seniorenvereniging van Zeist: www.seniorenzeist.nl