Wie wil taallessen aan Oekraïeners begeleiden?

Naar aanleiding van een artikel van Kees Groenendijk in de Volkskrant over het gebrek aan mogelijkheden van taallessen voor Oekraïense vluchtelingen zijn Jeanette den Hartogh en Lex Paternotte in razend tempo met de gemeente, met Meander Omnium en Vluchtelingenwerk aan de slag gegaan om taallessen voor Oekraïners te realiseren.

Veel Oekraïeners hebben zich inmiddels aangemeld!

Op dit moment is hij op zoek naar vrijwilligers die de taalgroepen willen begeleiden. Ze denken op de eerste plaats aan (voormalige) taaldocenten en/of  mensen die gewend zijn in groepen te werken. Deze vrijwilligers zullen in veel gevallen een korte training krijgen en daarnaast zeker begeleid worden in NT2-methodiek. Uiterlijk medio september willen ze starten.

Bent u geïnteresseerd of kent u mensen die geïnteresseerd zijn in het begeleiden van Oekrainers dan kunt u contact opnemen met Lex Paternotte: lex.paternotte@gmail.com