Première filmdocumentaire De Heerlijkheid Zeist op 9 oktober in Figi Zeist.

Première filmdocumentaire De Heerlijkheid Zeist op 9 oktober in Figi Zeist 20 uur.
Op 9 oktober a.s. om 20.00 uur vindt in de grote zaal van bioscoop Figi de première plaats van de filmdocumentaire De Heerlijkheid Zeist, de betekenis van het Slot voor het dorp Zeist. De première wordt georganiseerd door Het Rozenhuis (de Zeistenaren Kees Kort en Pieter Veraart) in samenwerking met het Zeister Historisch Genootschap (ZHG).
De documentaire gaat over de verbinding tussen het markante Slot en het boerendorp Zeist, die beiden deel uitmaken van de Heerlijkheid Zeist. Binnen de Heerlijkheid oefent de Heer van Zeist de zeggenschap uit. In de documentaire passeren achtereenvolgens Willem-Adriaan van Nassau-Odijk, de Doopsgezinde hoeder van de Hernhutters Cornelis Schellinger én de patriciër en vastgoedbezitter Jan Elias Huydecoper.
De documentaire laat zien dat de verwevenheid tussen het markante Slot en het dorp in economische en sociale zin steeds sterker wordt.

Kaarten voor de documentaire zijn verkrijgbaar via de site www.zhg.nl of op dinsdagmorgen van 10-12h aan de ZHG-tafel in de hal van het gemeentehuis. Kosten 8 euro.