Oktober

Jeanette Herder organiseert dansavondjes voor senioren in Zeist

Nieuwsbode 12 oktober 2023 om 07:48  door Nelly Jacobs

ZEIST ,,Ik weet dat er vrouwen niet naar de dansavonden komen omdat ze niet met een vrouw willen dansen, maar dat hebben we ondervangen door de mannen met een vaste partner ook een keer met de single dames te laten dansen.’’  Lees verder…….


Groene Lezing: Wandel mee door de meest bijzondere landschappen van het Pieterpad

Nieuwsbode 11 oktober 2023 om 12:00 Overig Deel je nieuws

Op donderdag 26 oktober geeft Wim van der Ende, schrijver en fotograaf van de Pieterpad gidsen, een lezing bij Bibliotheek Zeist. Het Pieterpad, wie kent het niet? Tijdens de lezing maakt u kennis met de meest bijzondere landschappen langs het Pieterpad. Een aantal van deze natuurgebieden langs het pad is een Natura 2000-gebied. In Natura 2000-gebieden worden plant- en diersoorten die in Europa bedreigd zijn en hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit te behouden. In deze lezing maakt u kennis met elk Natura 2000 gebied langs het Pieterpad.  Lees verder…..


“Het bejaardentehuis waar je naartoe kon als je nog redelijk vitaal was, is er niet meer.”

SVJ Media Geplaatst door | okt 5, 2023 | , |
Zeist – Als gevolg van de plannen van het kabinet-Rutte II zijn de afgelopen jaren de verzorgingstehuizen zoals die bekend stonden verdwenen.  Zo ook de verzorgingstehuizen in de gemeente Zeist. Een groot probleem, volgens Lia van Dijk, voorzitter van de Algemene Seniorenvereniging Zeist. Zij erkent de problemen van ouderen en licht die in het onderstaande interview toe. Lees verder……

Onze voorzitter Lia was bij de landelijke dag tegen de eenzaamheid en ik kreeg deze leuke foto door, die ik u niet wil onthouden


September

Hoe bizar dat bijna niemand weet wie Anna Maria van Schurman is’

Even voor Zeven

In de laatste aflevering van Even voor Zeven wordt veel aandacht besteed aan ons lustrum feest. Kijkt u mee?

Spetterende muziekmiddag van Seniorenclub Zeist

Nieuwsbode 1 oktober 2023 om 16:11
ZEIST Bij de eerste klanken van de wereldberoemde tango La Cumparsita (DeParade) door het Seniorenorkest van de provincie Utrecht (SHOPU) ging er iets door de harten van de ASZ familie: er vormden zich spontaan dansparen, die de aanwezigen deden denken aan de Zuid Amerikaanse cafés waar de dans sinds 1906 vandaan komt. Lees verder….

Jubileumfeest tienjarige ASZ: voor leden door leden

Nieuwsbode 13 september 2023 om 11:28
ZEIST  Albert van Kuijk was in 2012, samen met vier oud-leden van de ANBO, de initiatiefnemer van de oprichting van een nieuwe seniorenvereniging in Zeist, de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ). Lees verder…

Jubileumfeest ASZ: met elkaar genieten van muziek en toneel

SlotstadRTV
In de kerk van de Evangelische Broedergemeente aan de Zusterplein was het dinsdagmiddag 19 september feest. De Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) vierde namelijk haar tienjarig bestaan. Wat in 2012 geleden begon met een enkele enthousiastelingen onder leiding van Albert van Kuijk is uitgegroeid tot een stevige en gezellige vereniging voor senioren. Aldus de openingswoorden van ceremoniemeester Ronald van Gemeren. Lees verder….