Heeft u affiniteit met het openbaar vervoer en zet u zich graag in voor andere mensen? Kunt u uitleg geven over het openbaar vervoer? ‘Doe mee met het OV’ zoekt inwoners uit de regio’s Zuid Oost Utrecht en Lekstroom die zich hier als vrijwillig OV-ambassadeur voor in willen zetten.

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Tijdens een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst beantwoorden OV-ambassadeurs ook specifieke vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in-en uitchecken.
Op deze manier helpen OV-ambassadeurs mensen op weg in het openbaar vervoer.

‘’Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! De informatie die ik had opgezocht samen met de alleraardigste OV-ambassadeur doorgelopen.’’ Marjan, 68 jaar

Naast informatieve activiteiten organiseren OV-ambassadeurs ook proefreisjes. Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om daadwerkelijk met het openbaar vervoer te reizen. OV-ambassadeurs nemen de reizigers aan de hand mee en laten zien waar alles te vinden is, hoe een kaartautomaat werkt en hoe zij kunnen in- en uitchecken.
Er zijn al OV-ambassadeurs actief in de regio Eemland en binnenkort ook in de regio Zuid Oost Utrecht en Regio Lekstroom met verschillende activiteiten. Voor de regio’s ZOU en Lekstroom zoeken wij OV-ambassadeurs.
U kunt zelf aangeven welke activiteiten u zou willen uitvoeren en hoeveel tijd u wilt besteden als OV- ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 3 dagdelen per maand. OV- ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.

Mogen we u als nieuwe collega begroeten?
Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via info@doemeemethetov.nl of stel uw vraag door te bellen naar
038 – 45 40 130.
We staan u graag te woord.

T            038 – 45 40 130
W          www.doemeemethetov.nl
E            info@doemeemethetov.nl
FB         Doe mee met het OV | Facebook
Insta     Doe mee met het OV (@doemeemethetov)