ASZ-bridge

Een goed startjaar en een veelbelovend vervolg, waaronder een feestelijke eindejaars-drive. Wat is er bereikt tot nu toe.

Als u dit verhaal in dit ASZ-Magazine leest zijn wij alweer meer dan een jaar bezig met het organiseren van de ASZ-bridgemiddagen. In dat afgelopen jaar is er veel gebeurd.
We hebben een computerprogramma aangeschaft om het indelen van paren, het maken van loopbriefjes, het verwerken van uitslagen en de ledenadministratie gemakkelijker te maken. Daarmee kunnen we ook nog aanpassingen doen kort voor de eigenlijke bridgedrivesessie. Aan die flexibiliteit zit natuurlijk wel een grens en we hebben inderdaad zo nu en dan flink moeten improviseren om alles op rolletjes te laten lopen. We vragen (en verwachten) daarom dat alle deelnemers hun uiterste best blijven doen om hun wel/niet deelname vroegtijdig aan ons te melden per mail, aszbridge@gmail.com.

Daarnaast zullen wij ons best doen om op ‘force-majeur’ situaties zo soepel mogelijk in te spelen. Na een periode van uitproberen en peilen bij de leden hebben we als organisatie besloten om in plaats van 3 rondes van 4 spellen naar 4 rondes van 4 spellen te gaan. Die opzet geeft iets meer tijdsdruk maar is ook leuk omdat elk paar zich kan meten met meer andere paren. De eerste twee dinsdagen met vier ronden hebben we nu achter de rug en we zijn heel tevreden zoals het gaat mede omdat allen binnen het nieuwe spelschema de 4 spellen in een ontspannen
sfeer afkrijgen en er veel plezier en voldoening aan beleven.
We zijn ook blij dat we inmiddels beschikken over mooi ‘materiaal’ zoals kleedjes en biedboxen. We hebben zelfs wat over. Als je belangstelling hebt, vraag het ons.

Op 12 december 2023 willen we een bridgedrive organiseren. Houd een plaatsje vrij in de agenda.

Vanaf januari 2024 zullen we proberen het gehele jaar door een vaste dinsdag om de veertien dagen de bridgemiddag te organiseren en dat wordt waarschijnlijk elke dinsdag in de even weken, we starten dan op 9 januari 2024 (week 2).
Ondanks dat de hele opzet een beetje meer is gaan lijken op die van een professionele bridgeclub houden wij vast aan ons grondbeginsel, overeenkomstig de ‘mores’ in de ASZ-vereniging: de veertiendaagse dinsdagmiddag bridgedrives zijn en blijven een sociaal gedreven en gezellige bezigheid voor -en door ASZ leden. Mocht je wel kunnen bridgen maar ons nog niet hebben gevonden, geef je dan op via ons emailadres aszbridge@gmail.com en we nemen contact me je op.

Voor diegenen die graag het edele bridgespel op een plezierige en ontspannen manier willen leren, adviseren we om contact op te nemen met Ton van Rijnsoever, tonvanrijnsoever1944@gmail.com.