Bespaartips door de energiemaatjes

De Energiemaatjes komen naar u toe!

De koude maanden komen er weer aan en hoge energierekeningen kunnen bij inwoners voor geldproblemen zorgen. De Energiemaatjes van Mijn Groene Huis trekken de wintermaanden de wijken in om inwoners te helpen met tips en eenvoudige energiebesparende maatregelen. Zo helpen ze de energierekening van deze inwoners omlaag te brengen.

Niet elke inwoner kan zelf bijvoorbeeld tochtstrippen, een brievenbusborstel, een waterbesparende douchekop of radiatorfolie plaatsen. De gemeente zorgt voor gratis energiebesparende materialen en middelen. Daarom kunnen Energiemaatjes – waar nodig – ook helpen met klussen: het plaatsen van die materialen.

De wijken in

De Energiemaatjes trekken tussen november en maart de wijken in om bewoners met geldzorgen hun diensten aan te bieden.

  • 8 en 10 november bij winkelcentrum De Clomp. Ze staan daar op het parkeerterrein van 12.00 tot 15.00 uur.
  • 14 november staan ze er van 9.30 tot 12.00 uur. Ze zijn te herkennen aan grote staande vlaggen.
  • Op 17 november staan de Energiemaatjes van 11.00 tot 19.00 uur op het parkeerterrein langs de Laan van Vollenhove, ter hoogte van winkelcentrum Vollenhove.
  • 22 november staan ze van 09.00 tot 16.00 uur in de buurt van de Jumbo aan de Johan van Oldenbarneveltlaan.
  • 29 november staan ze van 10.30 tot 15.00 uur bij de Weggeefwinkel in Vollenhove.
  • In december staan ze in de Verzetswijk en in het centrum.

In gesprek

Inwoners kunnen ter plaatse een afspraak maken voor een bezoek van een Energiemaatje. Deze komt dan langs om het gesprek te voeren over eenvoudige energiebesparende maatregelen, tips voor energiebesparend gedrag en – waar nodig – hulp bij het plaatsen van materialen. Inwoners hoeven niet te wachten tot de Energiemaatjes in hun wijk komen. Ze kunnen zich ook aanmelden via www.mijngroenehuis.nu/energiemaatje.

De Energiemaatjes hebben inmiddels meer dan 150 huishoudens geholpen. ‘Energiemaatjes’ is een initiatief van gemeente Zeist en Mijn Groene Huis met hulp van vele vrijwilligers.