Het meezingcafé in Zeist is een doorslaand succes: ‘Het is gezond en het is verbindend’

Meezingcafé in Zeist © RTV Utrecht

Zeist – Het is al 8 jaar lang een groot succes: het meezingcafé van de Algemene Seniorenvereniging Zeist. Elke maand komen tientallen mensen door weer en wind naar het Torenlaantheater om samen te zingen. Je hoeft niet goed te kunnen zingen om mee te doen.
Het meezingcafé in Zeist is een doorslaand succes
Coördinator Ulanda van Rooijen legt nog even de vrolijk gekleurde mappen met liedjes op de stoelen en dan kan het zingen beginnen. Als iedereen zit speelt pianist Arie Perk de eerste akkoorden van Het land van Maas en Waal van Boudewijn de Groot. Arie Perk: “Mensen vinden het heerlijk om te zingen. Het is gezond en het is verbindend.” Ulanda van Rooijen: “Het zijn allemaal 60-plussers maar iedereen mag komen. Het is heel laagdrempelig. Iedereen die een beetje kan zingen is hier welkom. Mensen worden er vrolijk van. Ik stond er stond net met een oude meneer te praten, zijn vrouw is ziek en die komt hier om een beetje afleiding te hebben. Het is heel dankbaar werk.”
Het meezingcafé is iedere 2e vrijdag van de maand in het Torenlaantheater in Zeist. Het zingen is net zo belangrijk als de gezelligheid. Na afloop staan de drankjes en bitterballen al klaar.