Mobaco Bouwmiddag

Jaaaaaa, uw webmaster (vr.) kan zich dit speelgoed nog goed herinneren. Mijn broers hadden dat en ze bouwden af en toe grote bouwwerken. Jammer dat het er niet meer is, maar op woensdag 20 maart organiseert het Geheugen van Zeist in samenwerking met Mobaco.nl een gratis bouwmiddag voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

Mobaco is kleurrijk constructiespeelgoed van hout en karton dat vanaf 1924 in Zeist geproduceerd werd door N.V. Plaatmetaalindustrie Van Mouwerik & Bal (Moubal).

De bouwmiddagen zijn een activiteit bij de tentoonstelling ‘100 jaar Mobaco’, van 19 februari tot en met 24 mei te zien in het Historisch Informatiepunt in de publiekshal van het Gemeentehuis Zeist. De bouwmiddag is op 20 maart, om 14.00 uur en om 15.00 uur. Als de bouwmiddagen een succes blijken, worden er nieuwe data toegevoegd. De gratis bouwmiddagen vinden plaats in de publiekshal van het gemeentehuis. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via www.geheugenvanzeist.nl

Tentoonstelling Mobaco
19 februari – 24 mei

Waar
Publiekshal van het gemeentehuis

Bouwmiddag
20 maart – 14 uur