Gilde Zeist start rondleidingenseizoen op Koningsdag

Op koningsdag, 27 april, begint het 32e jaar van rondleidingen door Gilde Zeist. Johan Varkevisser, projectleider Rondleidingen, vertelt over het programma.

De rondleiding op Koningsdag gaat door het Wilhelminapark, het historische park in het centrum van Zeist. Ooit onderdeel van het sterrenbos van Slot Zeist, door Copijn getransformeerd in een park. Om 11 en 13 uur op Koningsdag start de (gratis) rondleiding van een uur. Halverwege wacht u een verfrissing op een verrassende locatie! Zie de Nieuwsbode of www.gildezeist.nl voor startpunt en overige informatie.

Na 27 april is er weer een keur aan rondleidingen door Austerlitz, Den Dolder, Zeist en Huis ter Heide. Cultureel erfgoed, historische plekken en natuur, dat alles vindt u terug in onze rondleidingen. Dit jaar is de rondleiding door Valckenbosch en Gerodorp nieuw. Natuurlijk wordt de mooie Dieptetuin aangedaan. Alle aangeboden rondleidingen staan vermeld in onze folder, die op veel plaatsen meegenomen kan worden, en te vinden zijn op de website www.gildezeist.nl Raadpleeg deze altijd vooraf voor actuele informatie. Vooraf aanmelden en reserveren is alleen nodig voor rondleidingen door Slot Zeist (via de website van Slot Zeist of van Gilde Zeist) en enkele andere rondleidingen (zie de folder of de website).

Naast deze geplande rondleidingen organiseren we op aanvraag een rondleiding uit ons aanbod. Leuk voor een familie-uitje, een intermezzo in een teambuilding enz. Aanvragen kan via de website.

Hoe leuk is het nu heel Nederland met de uitzending van The Passion met Zeist kennis heeft kunnen maken om familie en vrienden Zeist te laten zien! Wij heten ze van harte welkom.