NUZO: Oproepen Ouderenpanel voor wetenschappelijke projecten over ouderen

Wat is NUZO

Ouderen vormen een steeds belangrijker groep in de samenleving om rekening mee te houden. NUZO ontvangt dan ook regelmatig verzoeken waarbij ouderen worden gevraagd mee te denken. Verzoeken gaan bijvoorbeeld om deelname aan onderzoek, meedenken over beleid, eenmalige projecten.
NUZO zet zich in voor de stem van ouderen in de brede regio Utrecht. Wij proberen die stem te laten horen mét impact voor ouderen op de gebieden wonen/zorg/welzijn. NUZO zet zich ervoor in dat mét in plaats van over ouderen gesproken wordt. Leden van het Ouderenpanel
spelen hierin een belangrijke rol.
Regelmatig ontvangen wij een verzoek om op korte termijn mee te denken. Via de nieuwsbrief willen wij jullie daarvan op de hoogte brengen. Vanuit NUZO streven wij ernaar om ruim(er) de tijd te nemen om ingezonden verzoeken goed te kunnen beoordelen. Criteria zijn oa: is het relevant voor ouderen, wordt zorgvuldig omgegaan met gegevens, zijn ouderen betrokken bij de vraagstelling en opzet.
Onderzoeksvoorstellen moeten soms onder hoge tijdsdruk worden afgerond. Dan is er minder tijd dan wij zouden willen, maar werken we toch samen om het onderzoek te doen slagen. Bijvoorbeeld als het verzoek van een van onze (samenwerkings)partners komt.
In deze nieuwsbrief twee oproepen van partners die op korte termijn op zoek zijn naar ouderen om te participeren in een onderzoek. Daarnaast een oproep vanuit NUZO zelf.
Heeft u interesse? Neemt u dan contact op met de aangegeven contactpersoon.

 

Projecten waarvoor medewerking wordt gevraagd

OPROEP 1

Wie:
i4PH (Institute 4 Preventive Health) onderzoek van onder andere Universiteit Utrecht (Julius Centrum, medische faculteit)
Wat:
Onderzoek naar de ontwikkeling van digitale tool voor ouderen rond de pensioenleeftijd (60-75 jaar) die kan helpen om eenzaamheid te voorkomen. Vraag is wat ouderen daarbij belangrijk vinden.
Hoe:
Een bijeenkomst waarbij in groepjes van zes personen wordt gesproken met de onderzoekers over dit onderwerp, in een vervolgbijeenkomst wordt het ontwikkelde voorgelegd voor feedback.
Waar:
Utrecht, Science Park
Wanneer:
donderdag 16 mei of dinsdag 4 juni 13:30-17:00, voor de vervolgbijeenkomst wordt later in overleg een datum gekozen.
Meer informatie: zie onderstaande flyer
Contactpersoon:
Aanmelden kan via nuzo@umcutrecht.nl.
Voor telefonisch contact kunt u terecht bij Fifianne Rigter op dinsdag en donderdag. Bereikbaar vanaf dinsdag 30 april op: 06 3111852506


OPROEP 2 is reeds afgelopen.


OPROEP 3: wie wordt het gezicht van NUZO?

Het NUZO team is aan de slag om de website en ons communicatiemateriaal op te frissen.
In de media wordt nog weleens de nadruk gelegd op wat ouderen niet meer kunnen of doen. NUZO werkt met veel verschillende ouderen samen en vindt het belangrijk dat de veelzijdigheid van ouderen en hun bijdrage aan de maatschappij in beeld wordt gebracht. Om die reden zijn wij op zoek naar ouderen die het leuk vinden om op de foto te gaan. Wij organiseren dit voorjaar een middag waarop portretfoto’s gemaakt worden. De foto’s zullen gebruikt worden voor verschillende publiciteitsuitingen, zoals op de website, bij het maken van flyers en voor ons LinkedIn-account.

Programma
Wij starten in het Hijmans van den Berhgebouw van UMC Utrecht met een kennismaking, koffie en een eerste fotoronde. Aansluitend wandelen wij (650 meter) naar de Botanische tuinen voor een gezamenlijke lunch. In de Botanische tuinen worden ook foto’s genomen.
Na de lunch en een korte wandeling in de tuinen vertrekken wij terug naar UMC Utrecht vanaf 14:15, uiteraard kunt u ook vanaf de Botanische tuinen vertrekken.

Praktisch
Bij aankomst in de Botanische tuinen vragen wij u om een formulier te tekenen waarmee u instemt met het gebruik van de foto’s.
Parkeren bij UMC Utrecht kan kosteloos als u bij uw aanmelding hebt aangegeven dat u met de auto komt.
De vegetarische lunch wordt u door NUZO aangeboden. Volgt u een dieet of heeft u een allergie, mail het ons.
Om het tot een leuke bijeenkomst te maken waarbij we ook met elkaar in gesprek kunnen is er een maximumaantal deelnemers, zit u er deze keer niet bij? Dan zetten wij u op een reservelijst en benaderen wij u graag voor een volgende keer.

Neem iets mee!
Vraag is of u voor een deel van de foto’s ook iets mee wilt nemen wat symbool staat voor wat u graag doet, wat betekenis geeft, het kan een hobby zijn, maar misschien is het een boek, iets waaraan u waarde hecht. Het kan van alles zijn, wij vinden het leuk u ook op de foto te zetten met een voorwerp.

Wie:
NUZO
Wat:
Fotomiddag voor het maken van foto’s voor publiciteit van NUZO
Waar:
Hijmans van den Berghgebouw , Universiteitsweg 98, 3584 CG Utrecht
Wanneer:
Vrijdag 10 mei 11:00 – 15:00
Contactpersoon:
Aanmelden kan via nuzo@umcutrecht.nl.
Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met Annemiek Tuinhof de Moed op donderdagen op: tel. 06 31118705