Verslag lange wandeling dinsdag 14 mei.

 

Vandaag zijn we naar het partycentrum Schimmel in Woudenberg gereden. Daar is het startpunt van het Dashorsterpad. Met de zomerse temperaturen van deze dag (27 graden Celsius!) was dit klompenpad ideaal om te lopen. Een heerlijk briesje over de vlaktes en veel schaduwrijke bospaden. Door de inmiddels volle bladerkronen van de oude imposante bomen waren zelfs de paden tussen de weilanden en natuurgebieden heerlijk koel.

We werden verrast door lui liggende schapen op ons pad en even verderop een heel klein lammetje bij de schaapskudde.  Prachtig al die veldbloemen, vlinders en het vrolijke gefluit van de vogels. Echt genieten!

We hadden een lekker wandeltempo, halverwege onze meegebrachte lunch genuttigd bij een Rustpunt. De vrouw van dit Rustpunt kwam vragen of er genoeg koffie was en haar hondje sprong spontaan op schoot bij een van ons. Hilarisch!

Het allerlaatste stukje langs de provinciale weg was ontzettend warm, we misten de schaduw. Bij Schimmel nog gezellig wat gedronken en nagepuft. Een van ons zei, dat het Dashorsterpad een van zijn meest favoriete wandelroutes is. We gaven hem groot gelijk! En onze nieuwe deelneemster was zo blij met deze mooie route, het leuke gezelschap en het fijne wandeltempo, dat ze de komende Lange Wandelingen in haar agenda genoteerd heeft. Helemaal top, welkom!!