Verhalenwedstrijd voor de Literatuurprijs Zeist: Deadline 18 augustus

Literatuurprijs Zeist

De tweejaarlijkse Literatuurprijs Zeist wordt in 2024 voor de achtste keer uitgereikt, deze keer aan de winnaar van een verhalenwedstrijd. Deelnemers kunnen van 1 maart tot 18 augustus – met één verhaal – meedoen aan de wedstrijd.

Prijzen

Voor de winnaars zijn er drie geldprijzen:
1ste prijs € 350,-, 2de prijs € 250,-, 3de prijs € 150,-.
Daarnaast ontvangen drie schrijvers een eervolle vermelding voor hun verhaal.

De jury

De jury bestaat uit direct of indirect bij de Stichting Literaire Activiteiten Zeist (Literair Zeist) betrokkenen of door Literair Zeist aangezochte deskundigen.
De jury wordt dit jaar gevormd door Henny Verheijden (adviseur Literair Zeist, neerlandica), Karin Horst (medewerker De Bibliotheek Eemland te Amersfoort, schrijver), met Fred Penninga als juryvoorzitter en Ton Stok als secretaris.

Feestelijke avond met prijsuitreiking en presentatie van de bundel

Tijdens een feestelijk avond, vrijdagavond 22 november 2024, met voordrachten door de genomineerde schrijvers en omlijst door muziek van zanger-liedjesschrijver Baccus. Wethouder van cultuur, Laura Hoogstraten, zal de namen van de prijswinnaars bekend maken en de namen van de schrijvers die een eervolle vermelding voor hun gedicht krijgen.

De prijswinnende verhalen zullen samen met de eervolle vermeldingen en een aantal geselecteerde verhalen (totaal 20 verhalen in een fraaie bundel worden gepubliceerd, die deze avond ook wordt gepresenteerd. De schrijvers van wie het verhaal in de bundel wordt opgenomen onvangen een gratis exemplaar.

Het reglement voor deze wedstrijd vindt u hier: https://literairzeist.nl/activiteiten/literatuurprijs-zeist/reglement.html

De Literatuurprijs Zeist 2024 wordt in samenwerking met de Vereniging Taalpodium georganiseerd.

Meer schrijfwedstrijden en informatie over schrijfcursussen, schrijfevenementen en schrijftips zijn te vinden op schrijvenonline.nl en op schrijverspunt.nl