Verslag korte wandeling Lage Vuursche zondag 26 mei 2024.

Vandaag reden we met 3 auto’s naar de P van de Stulp van Staatsbosbeheer, bij het recreatieterrein de Kuil van Drakensteyn. Wat een schitterende omgeving, begrijpelijk dat hier meerdere wandelroutes uitgezet zijn. Wij gingen voor de witte route, al hebben we een eigen wending eraan gegeven, doordat we een paaltje gemist hebben. Waarschijnlijk door het gezellige praten met elkaar.

Wat we wel zagen: een doolhof van paadjes tussen grote varens, het mooie Pluismeer (zonder pluizen, maar met kikkerconcert en met bankjes), een enorm groot hol van vast een heel groot dier, kleurrijke heidevelden, boslanen met grootse beuken en modderplassen en mooie wolkenluchten. Het bleef droog en de temperatuur was zeer aangenaam.

Na afloop bij “Buiten in de Kuil” wat gedronken en voor de liefhebbers een stukje worteltaart. Een leuke locatie in cowboysfeer, perfect voor grotere groepen wandelaars en mountainbikers. Rustig gezeten in de schaduw aan de picknicktafel. We pasten met deze gezellige groep mensen er precies op en het hondje vond in het gras een prima plekje. Helemaal blij toen hij ook een stukje taart kreeg. Wat een verwennerij voor ons allemaal: deze mooie ochtend, de prachtige wandeling en de heerlijke versnaperingen!