Senioren gezocht voor een project over vriendschap

Stichting Gouden Dagen zoekt senioren die willen meepraten over vriendschap en wat er aan bod moet komen bij het opzetten van een vriendschapscursus. Vindt u het leuk om daarover mee te praten? Geef u dan op bij Ineke de Geer (it.degeer@planet.nl) of Emmie Bakker (emmiebakker@hotmail.com)

 

Informatie over het project

Wij zijn dit jaar gestart met ons (Europees) project FRIEND waarin we een Vriendschapcursus voor ouderen gaan ontwikkelen Vriendschappen zijn een bron van stimulans, plezier en steun! Maar als je vriendenkring ongewild kleiner wordt, kun je je eenzaam voelen. Dit project is een vervolg op de Online Vriendschapscursus en bestaat uit theorie en diverse oefeningen. Zodat deelnemers stap voor stap zekerheid opbouwen om makkelijker contact te leggen en zo sociaal actiever worden. Helpen jullie mee?

Binnenkort organiseren we Rondetafelgesprekken over Vriendschap op latere leeftijd en daarvoor zoeken wij deelnemers😊. We organiseren (op locatie) een gesprek speciaal voor ouderen en een gesprek speciaal voor personen die met ouderen werken zoals zorgmedewerkers, vrijwilligers, trainers, coaches.

Wat houdt een Rondetafelgesprek in?

We werken aan een cursus met als doel: ouderen helpen nieuwe vrienden te maken of bestaande contacten te verbeteren.

·       Tijdens het rondetafelgesprek met de ouderen horen we graag: welke onderwerpen de deelnemers interessant vinden voor deze cursus. Welke vaardigheden willen de ouderen verbeteren? Hoe willen ze leren – met theorie, oefeningen, opdrachten of video’s?

·       Tijdens het rondetafelgesprek met personen die met ouderen werken horen we graag: welke onderwerpen zijn nodig in deze cursus? Wat kom jij tegen bij ouderen en hoe kan een cursus daarbij helpen? Wat heb jij nodig om zelf deze cursus te kunnen geven? Welke vaardigheden zijn nodig om met ouderen te werken.

Voor wie is het Rondetafelgesprek?

Ouderen: 6 à 8 ouderen, 65+ jaar, bij voorkeur zelfstandig wonend en geïnteresseerd in het aangaan van nieuwe relaties

Werken met ouderen: 6 à 8 personen die met ouderen werken zoals zorgmedewerkers, vrijwilligers, trainers, coaches die wil meedenken over de cursus

Periode: voorkeur een ochtend of middag in de maand juli

Duur: ca 1,5 uur

Locatie: het kan plaatsvinden bij jullie op locatie in Zeist

 

Het gaat om een project van de Stichting Gouden Dagen. Contactpersoon is Manon van Dijk

Stichting Gouden Dagen | p/a Tribes Utrecht | Leidseveer 2-10 | 3511 SB Utrecht | 030-3072940 | 06-51644085