Verslag korte wandeling zondag 30 juni

Met een groepje van 6 personen zijn we naar de Traay, Driebergen-Rijsenburg gereden. Bij de parkeerplaats van het Borniapark voegden nog 2 mensen zich bij ons. Alle wandelschoenen aan? Daar kwam tot onze verrassing ook de vrijwilliger van Utrechts Landschap! Tijdens het voorlopen waren we hem tegengekomen en hadden we een praatje gemaakt. Hij wilde graag ons meer vertellen over de geschiedenis van Bornia en had grote foto’s mee van o.a. het gebouw wat bij het zwembad van weleer gestaan heeft. Nu een prachtige vijver met helder water en veel waterplanten.
Bij de splitsing van de blauwe en rode route hebben enkele mensen een kort uitstapje gemaakt naar de vijvers van Heidestein. Nostalgische herinneringen kwamen naar boven van zwem- en speelplezier met kinderen.
Even uitrusten op een bankje en genieten van het uitzicht op de hei en lekkere versnaperingen. We zijn iets van de route afgeweken om de restanten van het Lustoord te aanschouwen. Na deze schitterende wandeling zijn we naar Austerlitz gereden en hebben gezellig nagepraat onder het genot van een drankje ( kóude chocomel, gróót glas latte, geurende verse muntthee, etc.) Een stralende, warme zon én een grote schaduwparasol maakten deze mooie ochtend weer helemaal compleet!
Victorien