Verslag Rondvaart met “De Meern 1”

Op 28 juni hadden we het genoegen om met de ASZ een rondvaart te maken met het schip “de Meern 1”.  Dit schip is een replica van een Romeins schip dat in de Meern is gevonden bij opgravingen. Sinds dit voorjaar is het weer mogelijk een rondvaart langs de Utrechtse Singels te boeken.  En zo gebeurde het.  Het inschepen gebeurde op de Oosterkade, vlakbij station Vaartsche Rijn.  Men kwam per auto en trein en zelfs op de fiets.  Fijn dat de autobezitters bereid waren anderen mee te laten rijden.  Zo was het ook voor leden die wat slechter ter been zijn haalbaar.

Wij genoten van een tocht van anderhalf uur met veel deskundige uitleg van een gids over wat wij zoal tegenkwamen.  En de zon hielp ook om het tot een fijne tocht te maken.

Wat mij betreft een uitje om nog eens te herhalen.  Met dank aan de vrijwilligers van de Meern 1.