Bridge

De start
Voor de door (ex-)ASZ-bestuurder Leo Kroon eind 2022 gestarte bridge activiteit was toen veel belangstelling. Inmiddels zijn er al 67 aanmeldingen en dat laat goed zien hoeveel behoefte er was/is onder de ASZ leden om op een gezellige en ontspannen manier te spelen en elkaar te ontmoeten. Leo heeft zich inmiddels teruggetrokken en de organisatie aan de groep zelf overgelaten, bij Hans van Leeuwen, Leo van der Aar, Jan Udo, André Verdonk en Ton Evers. In dit stukje kunt u lezen hoe ASZ-bridge werkt.

De voortzetting
We bridgen om de 14 dagen op dinsdagmiddag in het Torenlaan theater. De exacte datums vind je op de ASZ Activiteiten Agenda. We starten om 13:30 uur. Binnenkomst is vanaf 13:00 uur, dan kan er tot 13:20 uur betaald worden, iedereen kan zijn/haar plaats zoeken en de spellen kunnen geschud worden. Vooral op tijd zijn aub want we willen strikt om 13:30 uur starten met spelen.

De bedoeling is en blijft om in een ontspannen sfeer steeds 4 rondes van 4 spellen te spelen, met na ronde 2 een koffie-/theepauze van pakweg 15 minuten. Rond 16:30 uur wordt de laatste speelronde afgesloten en kan iedereen die dat wil genieten van de ASZ dinsdagmiddag borrel. Ook leuk als gelegenheid om ‘na-te-kaarten’.

Zou u zo vriendelijk willen zijn, wanneer er gespeeld wordt, zo min mogelijk te praten en, zo mogelijk, niet te gaan rondlopen of de bar op te gaan zoeken? Ook de mobiele telefoon graag op zacht geluid zetten. Het stoort de andere mensen die geconcentreerd hun spel willen (af)spelen.

Op de speeldag bij binnenkomst van de zaal vragen wij U 4 euro p.p. voor die middag te betalen (per pintransactie). Die 4 euro is voor de koffie / thee na ronde 2 en voor zaalhuur en andere kosten.

We vragen u zich eenmalig , met uw eventuele bridgepartner en vermelding van ASZ-lidnummer(-s), bij ons centrale mailadres ASZbridge@gmail.com op te geven dat U het lopende seizoen wilt (blijven) meedoen. Om tafelindelingen en loopschema’s soepel te kunnen maken gaan we ervan uit dat U (beiden) na die eenmalige aanmelding sowieso elke keer komt, tenzij U:

● voor een volgende speeldag zich afmeldt op het speciaal hiervoor gemaakte A4-tje, dat elke (voorgaande) speeldag bij de ingang van de zaal ligt, of
● de maandagavond direct voor de speel dinsdag zich alsnog afmeldt, of
● – en alleen in geval van overmacht – uiterlijk op de speeldag vóór 10 uur zich afmeldt op ons centrale e-mailadres ASZbridge@gmail.com

Zonder bridgepartner bent U even welkom natuurlijk. Wij koppelen u op de speeldag dan aan een bridgepartner, in ons programma “Bridge Office” dat we gebruiken voor speelschema’s, scorebriefjes, resultaten etcetera. Het programma, dat heet BOR6, kunt u zelf zo u wilt, bekijken op www.bridgeoffice.nl. Daar staan ook hele nuttige ‘mini-cursus’ hints op die goed kunnen helpen om ons bridge peil én bridgeplezier te stimuleren.

Tenslotte
Onze benadering is om iedereen een fijne, ontspannen en gezellige bridgemiddag te bezorgen. We houden daarbij een ‘vinger-aan-de-pols’ en zullen – waar mogelijk – verbeteringen aanbrengen die wenselijk zijn. Jullie medewerking is daarbij onontbeerlijk, dus alle vragen en/of commentaren zijn zeer welkom bij een van ons.

Diegene zonder of met weinig bridge kennis kunnen zich eerst aanmelden voor een beginners- of gevorderdencursus bij Ton van Rijnsoever,  tonvanrijnsoever1944@gmail.com

Algemene Informatie

Wanneer

Dinsdag om de twee weken
13.30 uur

Waar
Torenlaan Theater

Kosten
De toegangsprijs is € 4,– inclusief koffie/thee

Contactpersonen

Wij zijn voor ASZ-bridge bereikbaar op ASZbridge@gmail.com,
Hans van Leeuwen, Leo van der Aar, Jan Udo, André Verdonk en Ton Evers.

Aanmelden
Leonard van der Aar: ASZbridge@gmail.com

Deze aanmeldingen gebeuren op basis van een éénmalige opgave. Bij absentie dit graag opgeven ten laatste op maandagavond voor de speeldinsdag en anders – maar alleen bij overmacht – dit afmelden vóór dinsdag 10 uur ‘s-morgens.