Filosofiekring

Een lezing in november 2016 door filosoof Hans Beuk over ‘Filosofie: het pad is het doel. Waarom wij wijsheid begeren‘ was aanleiding tot de start van een ASZ-filosofiekring, door Leonie Silkens georganiseerd.

In het voorjaar 2017 startte de kring onder bezielende leiding van onze docent Hans Beuk met een inleidende cursus  ‘kennismaking met de filosofie’. Daarna behandelden we aan de hand van inleidingen en tekstfragmenten: Emmanuel Levinas, Hannah Arendt, en maakten in 2019 kennis met het denken van de beroemde Nederlandse filosoof Baruch de Spinoza. In 2020 gingen we in dialoog met Plato, bekend van de mythe van de grot en zijn leer van de Ideeën, tot we die cursus vanwege corona moesten afbreken, maar na een lange pauze begin dit jaar achter onze computerschermen toch konden afronden.

Op 29 september 2021 beginnen we met een cursus over Aristoteles, de leerling van Plato. Dit doen we aan de hand van een reader over onder meer zijn werk de Ethica, handelend over hoe goed te leven en het bereiken van geluk. De cursus is inmiddels volgeboekt. Er zijn nog veel filosofen te bespreken en wellicht komen er bij een volgende cursus voor nieuwe belangstellenden weer plaatsen vrij.

Algemene Informatie

Wanneer
Houdt de agenda in de gaten

Contactpersoon

Ruud Geus, coördinator filosofiekring,
ruud.geus@planet.nl
/ 030 692 34 94

Wanneer