Seniorenwegwijzers

Binnen ASZ is een aantal leden actief voor de individuele belangenbehartiging, de Seniorenwegwijzers. Het woord zegt het al, wij proberen leden met hun vraag over wonen zorg en welzijn verder op weg te helpen.

iPad Café

Voor hulp bij iPad en iPhone problemen kunt u terecht bij het iPad café. Elke eerste vrijdag van de maand van 10–12 uur in Parochie Centrum Emmaus, Rozenstraat 20

iPad Cursus

ASZ in samenwerking met o.a. de gemeente Zeist biedt senioren een gratis cursus op de Apple iPad tablet computer aan. Eindelijk wordt het u meer dan makkelijk gemaakt om de digitale communicatie onder de knie te krijgen. Niet moeilijk!

Belastinghulp

Velen van ons ontvangen jaarlijks van de belastingdienst een uitnodiging om aangifte inkomstenbelasting te doen. Niet voor iedereen is het een gemakkelijke opgave die aangifte in te vullen, of dat op papier is of via internet. Als u daar moeite mee heeft, of zich onzeker voelt, kan de ASZ u helpen.

Kleine Klusjes Lijst

Is de lamp stuk? Wilt u een schilderijtje ophangen? De muur een ander kleurtje geven? Een aantal ASZ leden hebben zich bereid verklaard om, als u daartoe zelf niet in staat bent, dergelijke klusjes voor u uit te voeren. Natuurlijk niet te groot, geen verbouwingen. En eventuele gebruikte verf en andere materialen komen voor uw rekening.

Ledenvoordeel

Per 1 januari 2023 is de collectiviteitskorting op de basisverzekering van alle zorgverzekeringen afgeschaft. Wel blijft er een collectiviteitskorting bestaan op de aanvullende (tandarts) verzekering maar deze is verlaagd van 10% naar 5%. In verband met de geringe belangstelling van onze leden heeft ASZ alleen nog een doorlopend contract met het Zilveren Kruis.