Laden Evenementen

« Alle evenementen

Concert Friendship Gospel  Choir mmv The Rainbow Gospel Singers,

25 augustus om 18:30 - 20:00

In het kader van de herdenking afschaffing slavernij brengt de werkgroep Inter Cultuur van Cultuur Zeist m.m.v. Slottuintheater een concert uitgevoerd door Friendship Gospel  Choir mmv The Rainbow Gospel Singers, 25 augustus om 18.30 uur in het Slottuintheater Zeist. Toegang gratis. Friendship Gospel Choir uit Baarn legt zich toe op het zo authentiek mogelijk zingen van de Black American Gospel songs zoals die worden gebracht in de Afro-Amerikaanse kerken.

Van acapella gezongen liederen en ingetogen ballads tot krachtige, swingende soulmuziek; Een concert van Friendship Gospel Choir is altijd een feest waarbij het publiek niet stil kan zitten, met elkaar de muziek voelt en beleeft. Het bijwonen van een concert van dit geweldige koor is een echte ervaring!

Black American Gospel vindt zijn oorsprong op de katoenvelden van de Verenigde Staten, waar tot slaaf gemaakten tijdens het werk samen zongen om het zware bestaan vol te houden en kracht te vragen en vinden Kenmerkend in deze muziekvorm zijn de solisten die voorgaan in wat de koorleden zingen, een muzikale conversatie waarin de solist in het verleden fungeerde als een gids voor het tempo en de toentertijd zelf geïmproviseerde teksten. Ook nu zult u deze ‘call and respons’ gaan zien en horen tijdens het concert.

Friendship Gospel Choir staat onder leiding van de Nederlandse dirigente Edith Casteleyn die een begrip is in de internationale wereld van de Black American Gospel. Als pianist kwam zij in de jaren ’80 terecht in het koor van de Zwarte Kerk op vliegbasis Soesterberg. Nadat zij ook het dirigentschap daar overnam, bracht zij d.m.v. workshops deze vorm van gospelmuziek naar Nederland. Zij richtte Friendship Gospel Choir op, en ook the Rainbow Gospel Singers met wie zij vele concerten in binnen- en buitenland gaf. Ediths koorleden bestaan uit ervaren singers met verschillende culturele en religieuze achtergronden die de liefde en bezieling voor gospel gemeen hebben. Edith adagium is daarbij: “In Gods eyes, there is no colour” Friendship Gospel Choir zal u, begeleid door de eigen band onder leiding van Pat Winterdal, en met medewerking van The Rainbow Gospel Singers, op een prachtige muzikale reis door de geschiedenis van Black American Gospel nemen. En daarmee een ode brengen aan zij die zich hebben moeten onderwerpen aan slavernij en vernedering, en zich hebben weten vrij te maken.

 

Wanneer
25 augustus
18.30 uur

Waar
Slottuintheater

Gegevens

Datum:
25 augustus
Tijd:
18:30 - 20:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

ASZ

Gegevens

Datum:
25 augustus
Tijd:
18:30 - 20:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

ASZ