Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie “Henk Helmantel meester in realisme”

1 juli @ 10:30 - 17:00

U kunt met de museumgroep op vrijdag 1 juli om 10.30 uur een rondleiding volgen door de expositie “Henk Helmantel meester in realisme” in het museum Veenendaal te Veenendaal.

Henk Helmantel (1945) is geboren en getogen in Westeremden. Hij ontdekte op twaalfjarige leeftijd dat hij kunstschilder wilde worden. Hij volgde hiervoor een opleiding aan de Academie Minerva te Groningen. Inmiddels is hij een van de meest bekende levende Nederlandse kunstschilders. Hij voelt zich sterk verbonden met de traditie van 500 jaar West-Europese schilderkunst en wordt beschouwd als een fijnschilder. Dit houdt in dat hij onderwerpen op een realistische manier weergeeft.

Henk schildert al zijn leven lang hoofdzakelijk stillevens van gedekte tafels, interieurs van kerken en kloosters, maar ook dieren die wij in onze tuinen tegenkomen. Hij schildert graag antieke voorwerpen, maar hij schildert niet op antieke wijze. De compositie van zijn schilderijen is abstract, een typisch uitgangspunt van de 20ste eeuw. Het is eigentijdse kunst, niet geforceerd modern, maar op een natuurlijke manier.

Voor wie wil, reizen we samen vanaf station Driebergen-Zeist met de trein van 9.28 uur. We verzamelen daar om tien voor half tien.

Na afloop gaan we met elkaar, voor wie wil, een kopje koffie drinken of lunchen in Grand café Blaai. De terugreis is op eigen gelegenheid.

De toegang is met museumkaart gratis, wel is er een toeslag van 1 euro vijftig. De rondleiding kost 3 euro, ter plekke te voldoen. Overige kosten zijn voor eigen rekening. Heeft u belangstelling? U kunt zich aanmelden tot 28 juni bij Annelies Lunneker. a.lunneker@ziggo.nl of 030 693 02 34. Graag aangeven naam, aantal personen, telefoonnummer, eigen vervoer of samen met de trein.

Gegevens

Datum:
1 juli
Tijd:
10:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

ASZ

Gegevens

Datum:
1 juli
Tijd:
10:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

ASZ
© 2013-2022 | Algemene Seniorenvereniging Zeist | Manschot Grafimedia