Laden Evenementen

« Alle evenementen

Film Natuurlijk Utrecht

13 augustus om 14:30 - 17:00

Op de Utrechtse Heuvelrug, vlakbij Zeist, liggen drie fraaie natuurgebieden: Noordhout, Bornia en Heidestein. In de film “Natuurlijk Utrecht” neemt boswachter Cees Dorresteijn ons mee langs deze voormalige landgoederen. Stuifzand, heide en bossen kenmerken het landschap en tonen een verrassende variatie.
De film geeft een intieme kijk in het dierenleven op de Heuvelrug. We zien de das, ree, havik, sperwer en buizerd, maar ook de boommarter en zelfs de dwergmuis.
Een aparte plaats is ingeruimd voor het Drents Heideschaap en het schaapscheerdersfeest op Heidestein in juni. De film laat ook zien hoe ecologische landbouw is ingepast in de omringende natuur. Zo mooi en zo dichtbij! Een vrijwilliger van het Utrechts Landschap, Gerard Tenpierik zal aanwezig zijn om nog wat te vertellen en vragen te beantwoorden.

Gerard is vrijwilliger op Heidestein en Bornia en geeft, samen met enkele andere gidsen, rondleidingen met als thema “natuur en geschiedenis van de Heidestein en Bornia”. Tijdens deze excursies vertellen ze over de bijzondere, verrassende geschiedenis van Heidestein en Bornia. Deze wandelingen zijn elke tweede zondag van de maand en voor meer informatie kunt u kijken op www.utrechtslandschap.nl

Wanneer
Dinsdag 13 Augustus

Tijd 14:30 uur.

Plaats: Torenlaan Theater. Entree € 6,-

Kaartjes

of op dinsdagmiddag in het Torenlaan Theater bij Emmie. Graag met gepast geld betalen.

Gegevens

Datum:
13 augustus
Tijd:
14:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

ASZ

Gegevens

Datum:
13 augustus
Tijd:
14:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

ASZ