Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing door Prof.Dr. Paul van Tongeren, filosoof

2 november om 14:30 - 16:30

Een koele blik op verhitte discussies, een filosofische reflectie

De politieke discussie in ons land staat nu in het teken van de verkiezingen op 22 november.  Brandende thema’s en belangen vragen om aandacht: armoede, huisvesting, veiligheid, zorg en onderwijs, migratie, milieuproblematiek, oorlog en meer. Wat betekenen die vraagstukken voor ons? Het zal voor een deel van toeval, van smaakmakende opiniemakers en van spindokters afhangen welke onderwerpen op de voorgrond komen, en welke daar juist van weggehouden worden.

Foto: Merlijn Doomernik

Filosofie neemt afstand, stelt vragen en beschrijft daardoor onderliggende patronen en problemen. En geeft zo een beter zicht op de discussie dan mogelijk is voor degene die zich in het heetst van de strijd begeeft en vast zit aan eigen gelijk en belang.  Welke opvattingen hebben politici en politieke partijen eigenlijk over wat burgers zijn en wat het verschil is tussen burgers en ‘de mensen in het land’? In de lezing worden dergelijke vragen belicht vanuit een fundamentele reflectie over de verhouding tussen feiten en daaraan toegekende betekenissen en in verband gebracht met actuele politieke discussies, zonder direct een stemadvies te geven.

Professor Paul van Tongeren (1950) was hoogleraar wijsgerige ethiek in Nijmegen, Leiden en Leuven. In de periode april 2021 – april 2023 was hij Denker des Vaderlands.

 

Waar:
Torenlaan Theater.

Wanneer:
2 november 14.30-16.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur.

Kosten excl. consumptie: € 12,50.

Aanmelden/betalenLiever niet online betalen? Een kaartje kopen kan elke dinsdagmiddag van 15.00-16.00 uur in het Torenlaan Theater bij Emmie. Voor vragen: 06-12219479 (tussen 5 en 7 uur).

 

Gegevens

Datum:
2 november
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Torenlaan Theater
Torenlaan 38
Zeist, Utrecht 3701 VK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

ASZ

Gegevens

Datum:
2 november
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Torenlaan Theater
Torenlaan 38
Zeist, Utrecht 3701 VK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

ASZ