Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Het Rode boek

14 oktober @ 14:50 - 17:00

Het Rode Boek: de mythe van Jung hoe hij zijn ziel hervond’

Hans Huisman is geïnteresseerd in relaties tussen mythologie, filosofie, psychologie en natuurkunde. Vanuit die interesse maakte hij kennis met C.G. Jung. In 2013 fascineerde hem de tekst van Het Rode Boek van Jung, vertaalde hij de tekst in het Nederlands en is die vertaling gepubliceerd. Hans wil eraan bijdragen dat iedereen in aanraking kan komen met de prachtige inhoud van dit boek. Een aanraking die transformerend werkt.

Op 38 jarige leeftijd kwam Jung in een crisis. Tijdens die crisis kreeg Jung visioenen met diepgaande betekenisvolle boodschappen. Dagboeken daarover werden de grondslag voor Het Rode Boek en dit boek werd de bron van inzicht in het psychologische proces van de persoonlijke bewustwording: het individuatieproces. Aan de hand van teksten uit Het Rode Boek gaat Hans vertellen over het ontstaan, maar vooral over de inhoud ervan. Hoe wij ons bewust kunnen worden van de strevingen en dwalingen van ons eigen ego. Hoe wij, als wij open staan voor de boodschappen uit ons onbewuste, ons leven met een extra dimensie kunnen verrijken. Hoe er ruimte komt voor de essentie van ons psychologisch-wezen-zijn, hetgeen wij als ‘verheven betekenis’ kunnen leren ervaren.

Datum, locatie en tijd: donderdagmiddag 14 oktober, Torenlaan Theater, aanvang: 15.00 uur. Geopend: 14.30 uur. Zolang de anderhalve meter blijft kan het Torenlaan Theater – als er voldoende paren zijn- 40 personen ontvangen. Anders 30. Toegangsprijs leden en niet-leden € 5,- per pin (zonder consumptie), eventueel contant en gepast. Consumpties te koop in de pauze.
Aanmelding vooraf is gewenst: aszlezingen@gmail.com. Geen internet? SMS uw aanmelding naar 06 223 047 18. NB: Om redenen van privacy is de oude aanmeldlijst uit 2020 voor deze door corona uitgestelde lezing verwijderd. U wordt geïnformeerd als een lezing is volgeboekt of niet doorgaat.
In verband met de coronaregels bent u uiterlijk 14.50 uur aanwezig.

Gegevens

Datum:
14 oktober
Tijd:
14:50 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

ASZ
Telefoon:
030 697 49 83
E-mail:
info@seniorenzeist.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Torenlaan Theater
Torenlaan 38
Zeist, Utrecht 3701 VK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 374 768 03
Bekijk de site van Locatie
© 2013-2021 | Algemene Seniorenvereniging Zeist