Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Wim Faas: Bach in het Slottuintheater anno 1745

13 april @ 14:30 - 16:30

Net zoals er in de zomer concerten plaatsvinden in het Slottuintheater hield Bach openluchtconcerten in Zimmerman’s Kaffeegarten, net buiten de stadspoort van Leipzig. De bezoekers maakten dan een heel andere Bach mee dan zondags in de Thomaskirche.
In deze lezing gaan we kennismaken met deze zomerse Bach. Toen Slot Zeist in 1686 gereed kwam, was Bach één jaar oud. Zoals Bachs muziek barok is, is het Slot een echt Slotpaleis. Bach werkte tweemaal in een dergelijk slot. Stel dat Bach werkzaam was geweest in Zeist, welke muziek zou er dan geklonken hebben in de balzaal of tijdens een zomers buitenconcert? In deze lezing haalt Wim Faas Bach naar Zeist en leren we hem kennen als een componist wiens composities altijd aansloten bij zijn werkomgeving. Tegelijk horen we hoe belangrijk invloeden uit Frankrijk en Italië voor hem waren. Een lezing met geluid- en beeldfragmenten interessant voor zowel Bachliefhebbers als Bachmijders!

Wim Faas is verpleegkundige bij Altrecht. In zijn vrije tijd loopt hij hard en is hij vooral met Bach bezig waarbij hij naast zijn muziek gefascineerd is door zijn persoon en de context waarin zijn muziek gecomponeerd werd. Dit resulteerde in een drietal boeken: Dansen met Bach (2013), Johann Sebastian Bach en de Italiaanse barok (2016) en Johann Sebastian Bach, zijn land, zijn tijdgenoten (2019). Zie ook zijn website www.wimfaas.com.

Aanmelden

Aanmelden voor deze ASZ-lezing in het Torenlaan Theater: aszlezingen@gmail.com

Gegevens

Datum:
13 april
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

ASZ

Gegevens

Datum:
13 april
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

ASZ
© 2013-2022 | Algemene Seniorenvereniging Zeist | Manschot Grafimedia