Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Muzikale middag voor de leden vanaf 85 jaar

7 juli @ 14:00 - 17:00

Muzikale middag voor de leden vanaf 85 jaar in samenwerking met het NMF.

Zoals in het vorige Magazine gemeld, gaan we op 7 juli ’s middags de Vrijwlligersprijs 2021 verzilveren voor onze oudere leden. Het wordt een middag met mooie klassieke muziek, door drie jonge musici gespeeld. Deze jonge talenten spelen allemaal een instrument van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).

Datum: donderdag 7 juli

Plaats: Torenlaan Theater

Programma:

14.00 uur            Inloop met koffie thee en iets lekkers

14.30 uur            Elsie Reiziger vertelt over het positieve effect van muziek op het ouder wordende brein, en daarna het concert door de drie musici, met interviews door Elsie Reiziger. We eindigen met een  drankje, hapje, en gezellig praten.

16.45 uur            Afsluiting.

Quinten van Brummen, 12 jaar oud, speelt viool vanaf zijn vijfde jaar. Hij heeft aan meerdere concoursen meegedaan en prijzen gewonnen bij onder andere het Nederlands Vioolconcours, het Prinses Christina Concours en het Britten Concours. Quinten speelt “Cantabile” van Paganini en “Zigeunerweisen” van Sarasate, aan de piano begeleid door Peter Sluijs.

Anna Petrovich (2007) speelt sinds 7 jaar harp.

Ze heeft twee keer meegedaan aan het Rosa Spier Harpconcours. Beide keren heeft ze de eerste prijs solo en duo gewonnen en in 2020 een extra prijs voor het verplichte werk.  In 2021 was ze in de finale van het concertgebouwconcours. Op 9 oktober 2022 gaat ze het harpconcert van Händel spelen in de Meervaart Amsterdam. Anna speelt enkele solostukken voor harp.

Thomas Prechal (2004) begon op vijfjarige leeftijd met cellospelen en houdt ook van componeren.

Thomas is meervoudig prijswinnaar bij internationale celloconcoursen en eerste prijswinnaar bij het Prinses Christina Klassiek Concours én Prinses Christina Compositie Concours. Ook ontving hij in 2021 de Verbier Festival Special Prize of Merit en de Prijs van Regio Zlín tijdens het internationale festival Hudební Kroměříž. Op 7 juli speelt Thomas delen uit het celloconcert in e van Edward Elgar. Hij wordt aan de piano begeleid door Peter Sluijs.

Elsie Reiziger, docent saxofoon bij het Kunstenhuis Idea, gaat u vertellen over het positieve effect van muziek op het ouder wordende brein. Zowel actief een instrument bespelen als het passief luisteren naar muziek hebben een gunstig effect op het welzijn, angsten verminderen, het lange en korte termijn geheugen gaat beter functioneren en ook de kwaliteit van leven blijft behouden. Luisteren naar muziek van vroeger geeft het beste resultaat.

Elsie Reiziger heeft ruim anderhalf jaar muziekgeschiedenis en lezingen gegeven aan de talentengroep van de dagbesteding van Helicon, om zo tot de conclusie te komen: Muziek heelt, muziek verbindt, muziek inspireert. Zij zal ook de musici kort interviewen over hun passie voor muziek en hun instrument.

Wij zijn ervan overtuigd dat onze oudere leden op deze wijze een gezellige middag hebben waarin u volop kunt genieten van jonge gepassioneerde talentvolle musici en ook de tijd hebt om met elkaar in gesprek te gaan. U kunt u opgeven tot 30 juni  bij:

Janny van Werkhoven jvanwerkhoven@planet.nl, telefoon 030 6914239

Judith van Dijk vandijk.judith@gmail.com, telefoon 030 6914080

Of via de email: wegwijzer@seniorenzeist.nl

Het Torenlaan Theater heeft plaats voor 100 mensen. Het vervoer naar het Torenlaan Theater mag geen probleem zijn.  Geef dit aan bij de aanmelding!

De seniorenwegwijzers van ASZ: Judith van Dijk, Marieke van Gemeren, Hellen van Gessel en Janny van Werkhoven

Voor talentvolle musici is een muziekinstrument dat uitdaagt en inspireert van groot belang. Deze instrumenten zijn vaak buitengewoon kostbaar. Het NMF geeft hoogwaardige instrumenten in bruikleen aan jong talent en professionals. Het NMF heeft  een collectie van ruim 500 instrumenten, zowel strijk-, snaar-, toets- en enkele blaasinstrumenten. Deze muzikale middag kunt u genieten van drie jonge musici met hun NMF instrument.

Gegevens

Datum:
7 juli
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

ASZ

Gegevens

Datum:
7 juli
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

ASZ
© 2013-2022 | Algemene Seniorenvereniging Zeist | Manschot Grafimedia