Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Wereldwijd Vertelcafé Zeist

29 juni om 20:00 - 22:30

Laat je meeslepen door verhalen uit allerlei landen en culturen

Verhalen vertellen is een oeroude traditie die ook in onze tijd nog steeds springlevend is. Dat kun je zelf ervaren tijdens de vertelavonden van het Wereldwijd Vertelcafé Zeist.

Kleinschalig en intiem
In een kleinschalige en intieme setting nemen inspirerende vertellers je mee naar andere werelden met vertellingen uit allerlei landen en culturen. Verhalen die meeslepend, spannend, troostrijk, ontzettend grappig, of dit alles tegelijk zijn.

Muziek en dans
Per avond kun je genieten van zo’n zes verhalen. Deze worden omlijst met muziek of dans. Als er ruimte voor is, mogen verhalenvertellers uit het publiek ook een verhaal vertellen.

Gezellige nazit
Het Vertelcafé sluit altijd af met een gezellige nazit. Je kunt dan met elkaar napraten over wat je hebt beleefd en hoe je de verhalen hebt ervaren. Zo leidt verhalen vertellen ook weer tot gesprekken met anderen met wie je je op een ongedwongen manier kunt verbinden.

Ook meedoen?
Zonder luisteraars geen verhalenvertellers. Juist de wisselwerking met publiek dat meeleeft, geniet en reageert, geeft unieke vertelervaringen. Dat wil je niet missen!

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist wordt circa zes keer per jaar georganiseerd door de Werkgroep Zeist Vertelt. Deze werkgroep is onderdeel van de Stichting CultuurZeist. De samenwerkingspartners zijn: Literair Zeist, Torenlaan Theater en enkele vertellers.

Data & Locaties

2024

  • Zaterdagavond 11 mei – Torenlaan Theater
  • Zaterdagavond 29 juni -Torenlaan Theater
  • Vrijdagavond 6 september – – Torenlaan Theater
  • Zondagavond 13 oktober – Verteldiner met Pauline Sebregts – Lokaal Victoria
  • Vrijdagavond 1 november: Van den Vos Reinaerde’ door Ron Slot –  Torenlaan Theater
  • Zaterdagavond 14 december – Torenlaan Theater

Het Torenlaan Theater is één van onze favoriete vertelplekken tijdens het Wereldwijd Vertelcafé Zeist. Je vindt het aan de Torenlaan 38 te Zeist. Je kunt je fiets vlakbij neerzetten; ben je met de auto dan kun je betaald parkeren op het parkeerterrein aan de Weeshuislaan (naast het Leger des Heils).

Tijd

  • Inloop Vertelcafé vanaf 19:30 uur; aanvang 20:00 uur tot 22:30 uur

Toegang
De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage ‘in de hoed’ wordt zeer op prijs gesteld om volgende vertelcafés mogelijk te maken. Ook is er een QR-code aanwezig voor een digitale gift. Dan is die gift ook gelijk voor 125% aftrekbaar bij de aangifte van de inkomstenbelasting

Aanmelden vertelcafé Zeist

Ben je een geboren verteller en wil je een verhaal van maximaal een kwartier komen vertellen? Of heb je mooie ideeën die je met ons wilt bespreken? De deuren van het Wereldwijd Vertelcafé Zeist staan wijd voor je open. Als verhalenverteller moet je je wel even van tevoren aanmelden. Dat kan via zeistvertelt@gmail.com  of M. 06-28845176

Gegevens

Datum:
29 juni
Tijd:
20:00 - 22:30
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Torenlaan Theater
Torenlaan 38
Zeist, Utrecht 3701 VK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

ASZ

Gegevens

Datum:
29 juni
Tijd:
20:00 - 22:30
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Torenlaan Theater
Torenlaan 38
Zeist, Utrecht 3701 VK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

ASZ