Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomeravondlezing met James Kennedy

1 juli om 20:00 - 21:30

Op maandagavond 1 juli zal prof James Kennedy de Zomeravondlezing van het Gilde Zeist verzorgen met als titel ‘De zoektocht naar nationaal houvast; Nederland nog Nederland’. De lezing is in de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente aan het Zusterplein en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar wel even aanmelden op zomerschool@gildezeist.nl .

Na de verkiezingen van november 2023 meenden sommige Nederlanders hun land niet meer te herkennen. Wat Nederland mooi maakte, zoals de traditie van tolerantie, leek niet meer kenmerkend voor het land te zijn. Anderen stemden juist om de Nederlandse identiteit te behouden tegenover de migratie. Het waren tegenovergestelde versies van het ‘ware’ Nederland. Of was het vooral bewijs dat een telkens veranderend Nederland helemaal geen vaste identiteit kent, of kan hebben?
Deze lezing gaat over de zin en onzin van geloven in een vaste nationale identiteit.

James Kennedy is hoogleraar moderne Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft veel geschreven over de naoorlogse tijd, waaronder over euthanasie, drugs, kerk-staat verhoudingen en het Nederlandse arbeidsethos. Daarnaast is hij auteur van Een beknopte geschiedenis van Nederland en voorzitter van de herijkingscommissie van de Canon van Nederland.

De Zomeravondlezing is traditiegetrouw de opening van de Zomerschool van het Gilde Zeist in de maand juli. Dit jaar een serie van 28 bijeenkomsten over velerlei onderwerpen, waarvoor iedereen kan inschrijven.

Waar
Kerk van de Broedergemeente

Wanneer
1 juli
20 uur

Aanmelden
Het programma en inschrijfformulier is te vinden op www.gildezeist.nl/zomerschool.

Gegevens

Datum:
1 juli
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

ASZ

Gegevens

Datum:
1 juli
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

ASZ