diamagazine 

Text Size

facebook Volg ons op Facebook
en blijf op de hoogte!

De eerste bijeenkomsten van de Geschiedeniskring zijn inmiddels gehouden. 

Op 23 oktober was er een goed bezochte bijeenkomst in het Torenlaan Theater waar men geïnformeerd werd over de opzet van de kring.

Ook hield René Borkent een proefinterview in het kader van het project interviews met bewoners die de Tweede Wereldoorlog in Zeist hebben meegemaakt. Bij het interview werden als illustratie enkele voorbeelden getoond van wat een kort onderzoek in het archief van het Zeister Historisch Genootschap aan foto’s kan opbrengen.

De historische film over Zeist in de Tweede Wereldoorlog werd vertoond en er werd gesproken over eventuele nieuwe projecten. Een paar resultaten van korte onderzoekjes gedaan in het kader van deze projecten waren een afbeelding van een schilderij door Isaac Israels van de binnenplaats van het Slot Zeist en een vermelding dat er in 1936 opnamen in Zeist zijn  gemaakt voor de verfilming van het boek van Cissy van Marxveldt. Daar gaan we zeker verder onderzoek naar doen. 

Op dinsdag 12 november was er een bijeenkomst in het gemeentehuis. Daar werd nader kennis met elkaar gemaakt en vertelde men waarom men deel ging nemen aan de geschiedeniskring. Jan-Hein Heimel vertelde het een en ander over het Geheugen van Zeist en vervolgens brachten we een bezoekje aan het historisch informatiepunt. Toch een ruimte waar we de komende tijd meer tijd zullen doorbrengen met lezen en onderzoek. 

Dinsdag 10 december hebben de archivaris en de publieksarchivaris van de gemeente Zeist een en ander vertelt over de archieven en een rondleiding gegeven.

Afgesproken is dat we in het vervolg iedere 2e dinsdag van de maand om 10.00 uur bij elkaar komen in de hal van het gemeentehuis. We kunnen dan praten over geschiedeniszaken die ons bezig houden en elkaar op de hoogte brengen van interessante weetjes, vondsten, publicaties en tentoonstellingen. 

Leden van de Commissie Geschiedeniskring zijn: Goos Dullaart, Emmy Janssens en Albert van kuijk.

Voor meer informatie kun je contact op nemen met Goos Dullaart: 06 21 84 52 95 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.