diamagazine 

Text Size

facebook Volg ons op Facebook
en blijf op de hoogte!

Algemeen

De Algemene Seniorenvereniging Zeist wil graag voor al haar leden actief bijdragen aan het 'goede leven' waar ze recht op hebben. Wij doen dat door met de gemeente en met veel andere organisaties in Zeist contact te onderhouden. Wij zijn uw stem, en wij laten die dus horen waar en wanneer het nodig is. Wij doen dat ook door u de weg te wijzen als dat nodig is. Dat kan bijvoorbeeld gaan om:

  • problemen die verband houden met uw werk en/of uw inkomen;
  • vragen die betrekking hebben op zorg of hulp die u nodig heeft omdat u zelf niet meer alles voor elkaar krijgt;
  • vragen die verband houden met woonproblemen die kunnen ontstaan als uw gezondheid u parten speelt;
  • vragen die te maken hebben met uw mobiliteit als lopen niet meer gaat;
  • vragen die betrekking hebben op de toegankelijkheid van gebouwen, straten etc in de gemeente als u door een handicap niet overal meer kunt komen.

Wij kunnen natuurlijk niet alle individuele problemen voor onze inwoners oplossen, daarvoor zijn gelukkig ook veel andere wegen. Wij kunnen u wel dikwijls de weg wijzen, en dat schiet vaak ook al heel erg op! Dus: maak gebruik van uw eigen vereniging ASZ, wij staan voor u klaar!

De meer algemene collectieve belangenbehartiging wordt uitgevoerd in samenwerking met KBO, PCOB en GPPZ. Wij houden u op deze website en in de nieuwsbrieven op de hoogte van onze activiteiten. Wij zullen de leden ook regelmatig naar de mening van onze leden vragen en hopen ook hun deskundigheid waar mogelijk te kunnen inzetten.

Samen met de partners overleggen we jaarlijks met de wethouders Zorg & Welzijn en Wonen & Leefomgeving, de directeuren van de drie Zeister corporaties, de welzijnsinstelling MeanderOmnium en de vijf grote Zeister zorginstellingen.

Om de belangen goed te kunnen behartigen is input van de leden onontbeerlijk. Hiertoe zal ASZ regelmatig en op verschillenden manieren de leden consulteren.

Informatie: Hans Burgmans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Individuele belangen

ASZ heeft de onderlinge hulp en de individuele belangenbehartiging van de leden verankerd in een groep Seniorenwegwijzers. Belangrijkste uitgangspunt is dat de Seniorenwegwijzers aandacht hebben voor de eigen regie, zelfredzaamheid en ontwikkeling van de senior.

Voor de seniorenwegwijzers is het van groot belang dat zij geïnteresseerd zijn in de ander, goed kunnen luisteren en vooral niet vervallen in zorgen voor, maar zorgen dat, integer zijn en geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen op het terrein van wonen, welzijn en zorg binnen de gemeente.

De Seniorenwegwijzers hebben regelmatig overleg met de Steungroep Colectieve belangenbehartiging.

Meer informatie en aanmelden bij Marieke van Gemeren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030-6912737.