Presentatie Bruggen Bouwen  4 november 2020 
achtergrondinformatie | direct aanmelden

Bruggen Bouwen gaat over onderwerpen die jong en oud bezighouden. ASZ heeft i.s.m. het CCZ een boekje, kwartetspel, powerpoint en een video gemaakt om een brug tussen jong en oud te slaan door met elkaar of onderling op scholen te praten over diverse onderwerpen.

HET PROJECT

Bruggen Bouwen is een project van de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ). Het wil de verbinding tussen de jongere en de oudere generaties versterken door hen met elkaar in contact te brengen. ASZ voerde dit project samen met Christelijk College Zeist uit. Het project heeft leermiddelen opgeleverd die hetzelfde doel hebben: jong en oud helpen met elkaar over diverse onderwerpen in gesprek te komen.

Kwartet

Een kwartetspel dat op een speelse wijze het gesprek tussen jong en oud aanmoedigt. Het kwartet bevat negen clusters van onderwerpen die daarbij aan de orde kunnen komen. Lees verder.

Boek

Een boekje met dertien interviews met senioren. Het zijn korte levensverhalen en anekdotes. Lees verder.

PowerPoint

Een PowerPoint-presentatie waar aan de hand van stellingen en thema’s gesprekken tussen jongeren en senioren kunnen plaatsvinden over belangrijke dingen in het leven. Bedoeld om los of samen met de korte film in de klas te behandelen. Lees verder.

Film

Een korte film van gesprekken tussen jongeren en senioren over belangrijke dingen in het leven. Bedoeld om los of samen met de PowerPoint-presentatie in de klas te behandelen. Lees verder.

Alle producten zijn tegen een vergoeding verkrijgbaar via ASZ. Prijzen volgen nog.

Op 4 november 2020 organiseert de ASZ een bijeenkomst voor uitgenodigde scholen in het vervolgonderwijs van Zeist en omgeving. Ook enkele relevante instellingen worden uitgenodigd.  Dan worden de producten op speelse wijze toegelicht. Scholen die deze bijeenkomst bezoeken, ontvangen gratis enkele exemplaren van alle producten. Voor deze bijeenkomst kan men zich aanmelden via het contactformulier. Scholen die geen uitnodiging hebben ontvangen en ook zouden willen komen kunnen contact opnemen via hetzelfde contactformulier.

Alle eigendomsrechten berusten bij de Algemene Seniorenvereniging Zeist.

© 2019-2020 | ASZ/CCZ | Bruggen Bouwen | website: Manschot Grafimedia, Zeist